image-title

Serious Request 2016 heeft 8,7 miljoen euro opgehaald voor het Rode Kruis om kindersterfte door longonsteking tegen te gaan. Dit werd vanavond bekend toen dj’s Domien Verschuuren en Frank van der Lende het Glazen Huis mochten verlaten. Grote held van de actie werd de ongeneeslijk zieke Tijn (6).
Domien en Frank, die even na negen uur het huis uit mochten, onthulden de cheque met 8,7 miljoen euro daarop op het podium op het Bredase Chasséveld. Het bedrag valt hoger uit dan vorig jaar. Ze bedankten het publiek dat er de afgelopen dagen was op de Grote Markt. ,,Ik vond het fantastisch om met mijn vriend Frank opgesloten te hebben gezeten”, zei Domien.

Eerder deze avond kreeg ook Serious Request-held Tijn een hardverwarmend applaus van de duizenden toeschouwers. Deze editie van de inzamelingsactie zal altijd die van het doodzieke ventje blijven. De jongen met herstenstamkanker werd het gezicht van de actie, nadat hij vertelde dat hij nog korter dan een jaar te leven heeft. Toch wilde het mannetje uit Hapert geld inzamelen, omdat sommige kinderen in Afrika niet eens 6 jaar mogen worden.

Uiteindelijk haalde zijn nagellakactie ruim 2,5 miljoen euro op voor het Rode Kruis. Nooit eerder bracht een individuele actie zoveel op. Volgens 3FM stond het vorige record op 755.555,55 euro van de actie Serious Ambtenaar in 2014.

amazingadmin

amazingadmin has blogged 110 posts